REFERENSSI 1.6.2023

Ilma-vesilämpö korvasi öljyn omakotitalossa

Viitasaarelaisella Kari Uusi-Maahilla oli talvella 2020 edessään tärkeä päätös: Vuonna 1976 rakennetun omakotitalon öljylämmityskattila oli tulossa tiensä päähän ja uuden lämmitysjärjestelmän hankinta oli ajankohtaista. Hintakilpailun jälkeen öljylämmityksen seuraajaksi valikoitui Boschin Compress 3000 AWS8 ilma-vesilämpöpumppu. Laitteen toimittajaksi valittiin paikallinen Keski-Suomen Lämpö, joka oli juuri asentanut uuden lämmitysjärjestelmän myös naapuriin. Kolmen vuoden käytön jälkeen Uusi-Maahit ovat erittäin tyytyväisiä päätökseensä siirtyä öljylämmityksestä ilma-vesilämpöön.

” Juuri myyjä kävi kyselemässä kuulumisia ja laskettiin, että vuotuinen sähkönkulutus on sellaista 5000 kilowatin luokkaa. Eli olemme kyllä tehneet säästöä tällä valinnalla verrattuna tuohon öljylämmitykseen, vaikka sähkön hinta onkin vähän noussut. ” — Kari Uusi-Maahi, Viitasaari.

Öljylämmityksestä ilma-vesilämpöön parissa päivässä

Hankintapäätöksen jälkeen lämmitysjärjestelmän vaihdos eteni Viitasaarella ripeää tahtia. Vanhan lämmitysjärjestelmän poistolla alkanut asennustyö saatiin valmiiksi miltei päivässä ja sisäyksikön asetukset viimeisteltiin vielä seuraavana päivänä.

” Ei siinä tarvinnut itse käsiään ryvettää. Aivan yllätyin, että oho, nyt on jo vanha poissa ja uusi tilalla.”

Tällä hetkellä Boschin ilma-vesilämpöpumppu kantaa päävastuuta koko 100 neliöisen omakotitalon lämmityksestä. Talvipäivisin se saa seurakseen kotoisaa tunnelmaa lämmitystyön ohessa luovan takan sekä satunnaisesti käytössä olevan leivinuunin. Kahden lämmitysmuodon yhteispeli toimii hyvin, sillä kodin vanhat termostaatit vaihdettiin ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen uusiin. Näin ilma-vesilämpöpumppu ainoastaan täydentää lämmitystarvetta takan ollessa käytössä ja energiaa ei mene hukkaan.

Asennuksen jälkeen Uusi-Maahi sai opastuksen uuden lämmitysjärjestelmänsä käyttöön sekä kehotuksen olla yhteydessä, mikäli pienintäkään ongelmaa ilmenee. Uusi-Maahi kiittelee paikallista toimijaa erityisesti huoltopalveluiden toimivuudesta.

“Jos on jotain kysyttävää ollut, niin aina on hyvät ja ammattitaitoiset neuvot tullut. Se vaan, kun ei ole mitään ongelmia ilmennyt, niin ei ole tullut kauheasti huoltoa nähtyä”, hän myhäilee.

Boschin ilma-vesilämpöpumppua käytetään yhdessä takan kanssa tuoden kotiin tehokkaasti lämpöä.

Paikallista luotettavuutta myynnistä asennukseen

Uusi-Maahi toteaa, että hänellä on lämmitysjärjestelmän päivityksestä ainoastaan positiivisia kokemuksia.

” Ennen kaikkea sen haluan sanoa, että tämä huoltopuoli pelaa erityisen hyvin. Se tuo turvaa, kun tietää, että on paikallinen ammattilainen valmiina auttamaan.

Paikallisten huoltopalveluiden ja ammattitaitoisen asennuksen lisäksi Uusi-Maahi antaa kiitosta myös Keski-Suomen Lämmön myyjille. Taneli Parantaisen kanssa ilma-vesilämpöpumppu mitoitettiin omakotitalon lämmityspinta-alaan ja tarpeisiin sopivaksi heti alusta alkaen. Samalla Uusi-Maaheille kerrottiin Keski-Suomen Lämmön Boschin laitteille tarjoamasta Lämpömestari-takuusta, joka entisestään vahvisti päätöstä hankinnasta. Lämpömestari-takuulla ilma-vesilämpöpumpulle saa 6 vuotta laite- ja 10 vuotta kompressoritakuuta.

“Myyjä oli alusta asti hyvin ammattitaitoinen. Homma eteni juuri niin kuin tässä meidän keittiön pöydän ääressä käytiin läpi ja sovitusta on pidetty kiinni.”

Kari Uusi-Maahin mukaan juuri palveluiden luotettavuus myynnistä asennukseen ja huoltoon on yksi suurimpia syitä siihen, miksi hän on suositellut Keski-Suomen Lämpöä myös naapureilleen. Eikä hän pahana pidä myöskään ilma-vesilämmön käytöstä syntyneitä lämmityskulusäästöjä.

” Ehdottomasti olemme olleet tyytyväisiä. Ja tässä meidän rivissä on jo ainakin kolme muutakin tyytyväistä Keski-Suomen Lämmön asiakasta.”